Harta site-ului
Ajutor
Recomandări în timpul scăldatului de Bobotează
Recomandări în timpul scăldatului de Bobotează

Pe 19 ianuarie Biserica sărbătorește Botezul Domnului sau Boboteaza. Este vorba de retrăirea momentului în care Mântuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului la vârsta de 30 de ani. Un obicei al cetățenilor din raionul Dubăsari  legat de sărbătoare este scăldatul în apele râului Nistru. În acest context, Secția situații excepționale Dubăsari vine cu un șir de recomandări.
Potrivit SSE Dubăsari scăldatul de Bobotează se poate face doar în locuri special amenajate cu această ocazie. Intrarea în apa rece se poate realiza în grupuri mici, pentru a evita  deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire. Oamenii sunt îndemnați să fie foarte prudenți  și să între sub apă, doar dacă au o condiție fizică bună. Mai mult, este interzis accesul minorilor fără supravegherea părinților.
Contraindicații persoanelor care suferă de boli inflamatorii ale căilor nazale, boli cardio-vasculare, boli ale căilor respiratorii, boli ale sistemului nervos central, boli dermato-venerologice.
Obiectele necesare pentru scăldatul de Bobotează sunt șlapi sau altă încălțăminte ușoară, halat călduros, covoraș turistic, termos cu ceai. Se recomandă ca scăldatul să fie doar în locuri special amenajate, dotate cu scări. Înainte de scăldat încălziți corpul și faceți exerciții fizice ușoare, în apă trebuie să vă aflați nu mai mult de 10 secunde, după scăldat ștergeți corpul cu prosop, îmbrăcați haine gorase și consumați ceai fierbinte.
Pe parcursul zilei de 19 ianuarie, în preajma bazinelor acvatice, la solicitare, mai multe echipe de salvatori ar putea monitoriza situația.
În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să nu ezite și să apeleze Serviciul 112.  
 Serviciul Prevenție al SSE Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Recomandări în timpul scăldatului de Bobotează - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta